info om Fotsoneterapi

Litt Historie

LITT HISTORIE.

 

I en bok som er skrevet ca 700 E:K ” Nei Ching ”, finner man de eldste nedtegnelsen om Refleksologi ( soneterapi ). Her finner man historier som er gått fra generasjon til generasjon. Man mener at disse historiene kan stamme helt tilbake til tiden rundt ” Den Guke Keiser ” Huang Di. Han levde rund år 2500 F.K.

I denne perioden ble Keops pyramidene bygget i Egypt. Her er det blitt funnet veggmalerier, som viser personer sittende og trykke på hverandres hender og føtter

Man vet også at indianerne i Nord og Syd Amerika har behandlet syke ved å massere dem under føttene. Bl.a i Inkariket som lå i Andesbergebe har man funnet ut at det ble brukt soneterapi rundt år 1500 E.K

I samme periode som Inkariket hadde sin storhetstid, ble det også jobbet med refleksologi. Dr Ball i Leipzig gav ut en bok på slutten av 1500 tallet. Hvor han beskrev sine metoder for å fjerne smerte, og kurere sykdom ved å trykke på bestemte punkter på kroppen.

 

Den moderne soneterapien stammer fra Amerika. Ifølge doktor Joseph Bachmann som underviste i fysiologi i USA i årene 1846-1881, ble fotsoneterapien oppdaget i 1842.

I begynnelsen av vårt århundre ble soneterapien videreutviklet og systematisert av den amerikanske øre-nese-hals-legen William H. Fitzgerald. Hans sonesystem omfattet hele kroppen, ikke bare hender og føtter. Flexner-rapporten som i 1910 fastslo strenge vitenskapelige kriterier for amerikansk medisin, medførte imidlertid at soneterapien ble utelukket fra den medisinske undervisning i USA. Den form for fotsoneterapi som senere har fått gjennomslag i alternativ medisin, stammer fra en av Fitzgeralds elever, Eunice Ingham (hun var massøse).

I 1920 årene fik soneterapien en plutselig oppblomstring i USA. Amerikanerne gikk til SIN refleksolog, som de i dag går til SIN psykolog.

 

I Norge kom denne behandlingsformen først på 1960 tallet. En av de første som brukte soneterapi var Johan Christian Grenne.

Nordmannen Charles Ersdal (1939-95) utviklet Ersdal – metoden.Ersdal var opprinnelig skipsbygger, men måtte slutte på grunn av sykdom. Ved hjelp av refleksologi og andre behandlingsmetoder ble han etter hvert kvitt symptomene, og dette vekket hans interesse for alternativmedisin. Ersdal utdannet seg til naturlege rundt 1970 og forsket på soneterapi resten av livet.

Fra å være en ”enkel” terapiform utviklet Ersdal fotsoneterapi til å bli en terapiform som er så detaljert at den knapt kjenner noe sidestykke.

Ersdal-metoden er kjent i en rekke land utenfor Norge og Norden, og Ersdal selv fremstår som en av soneterapiens største autoriteter. Med tanke på hvor utbredt soneterapi er som behandlingsform sier ikke dette lite om Ersdals status innen alternativmedisin.

I dag er soneterapi en behandlingsform som blir brukt mer og mer.Soneterapi

Med soneterapi menes en behandlingsform der en behandler soner og punkter på kroppen med trykkmassasje. 

Det kan være på øret, ryggen, ansikt, hender, føtter, mave, legger og lår.

Soneterapi bygger på helhetsprinsippet. Det vil si at mennesket ses som en helhet med kropp og psyke i gjensidige balanse . Forstyrres denne balansen, oppstår det sykdom, og symptomene er tegn på at kroppen gir beskjed om at noe er galt.

Soneterapien brukes som et middel til å gjenopprette balansen i den menneskelige organismen og fokusere på kroppen som et energikretsløp. Med energi menes livsenergi.

Føtter er delt inn i soner som gjenspeiler bl.a. kroppens organer. Disse organene er igjen forbundet med meridianer ( energibaner ) som gjennomstrømmer kroppen i et visst system.

Soneterapien kan også forklares ut fra ECHIWO-biologien. ECHIWO står for ”Embryo Containing Information of the Whole Organism”.

Fosteret vil selv på det tidligste stadium av svangerskapet, inneholde informasjon om hele organismen, og slik vil deler av kroppen kunne reflektere helheten. Organismen utgjør et mosaikk av slike ECHIWO-er, og de har biologiske egenskaper som gjenspeiler den del av organismen de svarer til. Dette forhold kalles det bioholografiske prinsipp.

Soneterapi er en slik bioholografisk metode der sonene står i sammenheng med kroppens forskjellige deler og organer. Når soneterapien så stimulerer føttenes soner, oppstår det en normaliserende effekt i tilsvarende kroppsdel, en forbedring av sirkulasjonen av kroppsvæske og en økt utskillelse av endorfiner   ”kroppens eget morfin” .

 

Ved å få soneterapi, setter man igang kroppens egne ressurser til å ordne opp selv.Både på det fysiske og det psykiske plan.

 

 

Reflekssonene på føttene har forbindelse med hele kroppen, og påvirker alle kroppens organer og deler. Behandlingen virker utrensende, stimulerende og harmoniserende, og kan hjelpe mot flere typer plager.

Skriv en kommentar: (Klikk her)

123hjemmeside.no
Antall tegn tilbake: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

12.01 | 17:15

...
12.01 | 17:14

hehe, neida ingen rennende neser eller andre ulumskheter

...
12.01 | 16:25

KULT ! :) Ble ikke syk i etterkant? :)

...
12.01 | 15:39

Fryser bare av å lese dette! Way to go Målfrid!!!

...
Du liker denne siden
Hei!
Prøv å lage din egen hjemmeside som jeg.
Det er enkelt, og du kan prøve det helt gratis.
ANNONSE