info om fysikalsk aromaterapi

Hva er fysikalsk aromaterapi ?


Fysikalsk Aromaterapi er en kombinasjonsbehandling bestående av soneterapi, akupressur, klassisk massasje og naturmedisinsk aromaterapi.
Navnet forteller også at det er snakk om en terapiform som dufter godt. At dufter påvirker oss både fysisk og psykisk kjente man til i Egypt allerede for 4000 år siden. Terapiformen er også en helhetlig, kompletterende behandlingsform, som blir mer og mer etterspurt innen forebyggende helsearbeid.

Eteriske oljer bruker jeg i massagen, tilpasset etter behov.
Eteriske oljer blir av enkelte betraktet som plantenes hormoner, og bærere av deres livskraft. De kan benyttes til behandling av et bredt spekter av fysiske, mentale og psykosomatiske lidelser. Duften av dem kan påvirke både ens sinnsstemning og psykiske tilstand.

De eteriske oljene trenger inn i kroppen og påvirker sinn og legeme både via lukteorganene og direkte gjennom huden. Man antar at de eteriske oljene påvirker sentralnervesystemet når de inhaleres, og at de trenger gjennom kapillærer og cellevev når de påføres huden.

 

Eteriske oljer

Det ser ut til at alle eteriske oljer er mer eller mindre antiseptiske og bakteriedrepende, noen kan antagelig også drepe virus, som vanlig medisin ikke biter på. Mange eteriske oljer kan stimulere friske cellers fornyelse og vekst. De kan også regulere og gjenopprette den psykiske likevekten, og oljene kan lindre stressymptomer og stimulere blodomløpet. Disse egenskapene, kombinert med oljenes regenererende evner, gjør at de også kan bidra til å stimulere immunsystemet.

De eteriske oljene kan påvirke kroppen på en rekke måter. Oljene kan hjelpe til med å lindre smerte, få hevelser til å gå ned, og de kan bidra til å fjerne avfallsstoffer fra kroppen. Virkningen som de eteriske oljene har på vår psykiske tilstand er med på å øke deres helbredende verdi. Alle de eteriske oljene kan på hver sin måte bidra til å rette opp følelsesmessige ubalanser. Noen virker stimulerende, andre avslappende, og noen gjør deg glad til sinns. De kan også stimulere hjernen, og dermed hukommelsen. Det området av hjernen som er knyttet til luktesansen er også det området hvor hukommelsen sitter, og dufter har med hell vært brukt på mennesker med hukommelsestap.

Skriv en kommentar: (Klikk her)

123hjemmeside.no
Antall tegn tilbake: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

12.01 | 17:15

...
12.01 | 17:14

hehe, neida ingen rennende neser eller andre ulumskheter

...
12.01 | 16:25

KULT ! :) Ble ikke syk i etterkant? :)

...
12.01 | 15:39

Fryser bare av å lese dette! Way to go Målfrid!!!

...
Du liker denne siden
Hei!
Prøv å lage din egen hjemmeside som jeg.
Det er enkelt, og du kan prøve det helt gratis.
ANNONSE