Litt om alt..

meldeplikt for tiggere....

Tirsdag på vei innover til Oslo hørte jeg på radioen. Der var stemmen til Justisminister Grete Faremo...har'a no å fareme....Liker
 ikke

Temaet var meldeplikt for tiggere...er det mulig...hva slags signaler sender vi ut ? Det skal være tiggerfrie soner..Hei du, vent 12 minutter, så kan du begynne å tigge....Ja, også har vi dusj og do fasiliteter litt lengre ned i gata. Slå deg løs..BlinkerDet skal altså bevilges 10 millioner kroner til akuttiltak som frivillige organisasjoner kan søke om. For meg så høres dette ut som en flott innvitasjon til utenlandske, som har det tøfft i hjemlandet sitt. Bare kom, så lenge du melder deg. Og tigger der det er lov. Så er et helt greit. Du skal tilogmed få tilrettelagt dusj og do forhold..

Jeg kjøper = Oslo, slår gjerne av en prat med selgerne. Forskjellen for meg er at de IKKE maser. De er høfflige, springer ikke etter meg og er truende hvis jeg ikke har kontanter. Eller kansje har kjøpt magasinet av en annen. = Oslo er forresten et flott blad {#smileys123.tonqueout} Tilbake til tiggerne, noen av dem er direkte truende. Det har iallefall motsatt virkning på meg, når jeg nesten blir truet til å kjøpe / gi noe.

Jeg er for forbud !! Sint

 

Dette under har jeg Sakset fra Arbeiderpartiets side.

 

Har vi en plikt til å forsørge tilreisende tiggere?

EØS-borgere har anledning til å komme til Norge. Forutsetningen for opphold er at man kan forsørge seg selv.  Det er ikke slik at man kan reise til andre land og basere seg på det landets velferdsgoder.

De som ikke har oppholdstillatelse i Norge eller som ikke er arbeidstakere i landet har ikke krav på sosiale ytelser fra Norge.

Turister, tiggere og arbeidssøkere som har rett til å oppholde seg i Norge i inntil tre måneder, har rett til opplysning, råd og veiledning ved NAV-kontoret, men ikke til økonomisk sosialhjelp. For å få dette er det et krav at man har bopel i Norge. Dersom de står helt uten andre muligheter, har de krav på stønad til livsopphold og hjelp til å finne tak over hodet. Men bare i noen dager til de kan forlate Norge eller få hjelp fra hjemlandet.

For å få oppholdsrett etter tre måneder må EØS-borgeren dokumentere at vedkommende er arbeidstaker, selvstendig næringsdrivende, tjenesteyter, eller har egne midler til å forsørge seg selv og medfølgende familie

Skriv en kommentar: (Klikk her)

123hjemmeside.no
Antall tegn tilbake: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

12.01 | 17:15

...
12.01 | 17:14

hehe, neida ingen rennende neser eller andre ulumskheter

...
12.01 | 16:25

KULT ! :) Ble ikke syk i etterkant? :)

...
12.01 | 15:39

Fryser bare av å lese dette! Way to go Målfrid!!!

...
Du liker denne siden
Hei!
Prøv å lage din egen hjemmeside som jeg.
Det er enkelt, og du kan prøve det helt gratis.
ANNONSE